Modetrends die mannen dit jaar moeten proberen

Modetrends die mannen dit jaar moeten proberen

April 19, 2022

 In tegenstelling tot vrouwen zijn mannen wat schaapachtiger als het om trends en mode gaat. Eigenlijk houden mannen vast aan tijdloze mode, zoals gescheurde spijkerbroeken en monochrome kleding. 

 

Maar het betekent niet dat ze geen aandacht besteden aan mode of langzaam proberen (is dat een Yeezy of Adidas NMD, zie ik?). Dus zonder verder oponthoud, hier zijn enkele modetrends die mannen dit jaar op zijn minst zouden moeten proberen.

 

Gekleurde kleding

 

Deze kan modetrends mannen een beetje moeilijk te hanteren zijn voor sommige jongens die gewend zijn om zwart, wit en grijs te dragen. Het kan intimiderend zijn om gekleurde kleding te dragen. Er is een stigma dat je te ver gaat op het gebied van mode, of dat je er in het algemeen uit zult zien als een regenboog. 

 

Maar de truc hier is om geleidelijk gekleurde kleding in je garderobe op te nemen. Hier en daar een gekleurde stropdas, een magenta overhemd en combineer het dan met donkere tinten waar je van houdt. Hierdoor voel je je meer op je gemak en kun je vroeg of laat kleurrijke kleding dragen.

 

Retro sportkleding

 

Er is een algemene trend in mode: het komt terug in bepaalde periodes. Dit keer is het echter anders. Zelfs als retro mode terugkomt, is het bijgewerkt voor modernere tijden. Voorbeeld, retro sportkleding. 

 

Gigantische merken zoals Fila, Adidas en Tommy Hilfiger hebben hun hoed in de trend gegooid en wonderen verricht voor hun respectieve verkopen.

 

Het kan ook voor de garderobe van een man werken. Er gaat niets boven het dragen van een knaller uit het verleden met een moderne knal. 

 

Net zo effectief als een moderne schoen of kleding, maar met die klassieke uitstraling lijkt iedereen tegenwoordig dol te zijn. Kun je het buiten de sportschool of na je trainingssessie dragen? De meeste zijn ook voor dat doel gemaakt, wat betekent dat ons nest onderwerp...

 

Athleisure

 

Over sportkleding gesproken, dat is een andere mode waarin mannen zouden moeten investeren. Sportkleding, nu bekend als 'Athleisure', is omgevormd tot een hybride lifestyle-sportkleding. 

Merken als On running, Daily Paper, Stone Island, Olaf Hussein, Ami Paris, Jacob Cohen,